alt

2022-07-14

ВАЖЛИВИЙ КРОК ДО МАЙБУТНЬОГО ВРОЖАЮ

Не зважаючи на вкрай важку ситуацію в країні, наші, без перебільшення, героїчні аграрії роблять свою справу для того, щоб забезпечити всім нам та іншим країнам продовольчу безпеку. Активно йде збирання ранніх зернових культур, не за горами і посівна компанія озимих.

Всім відома істина, що здорове, якісне насіння – запорука майбутніх високих врожаїв культури, тому кожного року у передпосівний період ми рекомендуємо проведення фітосанітарної експертизи для виявлення та, за необхідності, вирішення виявлених проблем.

Також вибір протруйника залежить від строків посіву та попередньої культури, оскільки ці критерії дають уявлення про фітосанітарний стан агроценозу (можливу ґрунтову інфекцію) та ймовірні проблеми після появи сходів культури.

У лінійці компанії Нертус є п’ять протруйників для зернових культур, за допомогою яких можна вирішити широке коло фітосанітарних проблем та надійно захистити насіння та молоді рослини.

Протруйники Антал (тіабендазол, 80 г/л + імазаліл, 125 г/л + тебуконазол, 60 г/л) та Вікінг (карбоксин, 200 г/л + тирам, 200 г/л) вже давно зарекомендували себе як потужні продукти для захисту пшениці та ячменю від сажкових хвороб, пліснявіння, альтернаріозу, кореневих гнилей (фузаріозних, гельмінтоспоріозних) та снігової плісняви на початкових етапах розвитку рослин.

Якщо ж під час фітоекспертизи виявляють зараженість насіння ячменю сітчастим або смугастим гельмінтоспоріозом (фото 1) або насіння пшеницікарликовою сажкою (фото 2, 3), то слід звернути увагу на три нових протруйники від Нертус – два з них фунгіцидні та один інсекто-фунгіцидний.

Фунгіцидні протруйники:

Таурт (дифеноконазол, 100 г/л + імазаліл, 100г/л + азоксистробін, 40 г/л), норма 0,5-0,6 л/т

Тумен (дифеноконазол, 167 г/л + азоксистробін 67г/л), норма 0,3 л/т

Інсекто-фунгіцидний протруйник:

Тринаванта (дифеноконазол, 50 г/л + азоксистробін, 20 г/л+ тіаметоксам, 250 г/л), в нормі 1,0 л/т

За рахунок поєднання діючих речовин з різними механізмами дії, трьох у Таурті та двох у Тумені, препарати високоефективні проти всіх видів гельмінтоспоріозів на початкових етапах розвитку рослин, всіх видів кореневих гнилей (гельмінтоспоріозних, фузаріозних, пітіозних), пліснявіння, альтернаріозів, сажкових хвороб. У випадку виявлення карликової сажки застосовуйте Таурт, але у максимальній нормі – 0,6 л/т.

За рахунок поєднання фунгіцидних та інсектицидних компонентів Тринаванта захищає насіння та молоді проростки від насіннєвої та ґрунтової інфекції та від пошкодження проростків ґрунтовими шкідниками, хлібним туруном та сисними комахами – переносниками вірусних хвороб на початкових етапах розвитку рослин, що є найбільш актуальним у випадку раннього висіву озимих культур.

Ще однією перевагою нових протруйників від Нертус є мінімальна ретардантна дія на проростки (фото 4), що особливо турбує агровиробників у посушливих регіонах.

Тому ретельно перевіряйте насіння в спеціалізованих лабораторіях, підбирайте протруйник, захищайте свій майбутній урожай і все буде Україна!

alt
Зворотній
зв'язок