alt

2019-05-14

Захист гороху від шкідників

  У минулому році аграрії значно збільшили площі під посівами гороху, який доволі тривалий час майже не вирощувався. Горох покращує родючість грунту, збагачує його азотом, сприяє підвищенню врожайності наступних культур. 


  В комплексі агротехнічних робіт при вирощуванні гороху надзвичайне значення має правильно організована боротьба зі шкідниками та хворобами культури, які вражають горох в усіх фазах розвитку. 

 

  Жуки бульбочкових довгоносиків пошкоджують сходи культури, а їх личинки уражають бульбочки на коренях. Після зимівлі жуки виходять при прогріванні повітря та починають живитися на багаторічних та дикорослих бобових травах, а з появою сходів гороху та інших бобових переселяються на них та можуть завдати значної шкоди. 

 

  У більш пізніші фази розвитку гороху шкодять попелиці, гусениці люцернової, капустяної совки, совки-гамми, стеблевого метелика. Значних збитків завдають шкідники генеративних органів. Горохова зернівка - найнебезпечніший шкідник гороху. Жуки з’являються на посівах гороху на початку цвітіння, живляться пилком квітів. Яйцекладка проходить від початку утворення бобів до їх повного розвитку. Живлення личинки проходить всередині зернівки, що призводить до втрати схожості, а також якості як продовольчої культури.

 

Рекомендована система захисту:
✔️ Передпосівна обробка насіння
✔️Сівба в оптимальні строки за температури грунту 2-4 0С
✔️При появі сходів проти бульбочкових довгоносиків провести знищення кірки, культивацію міжрядь, обприскування посівів
✔️ В період бутонізації та на початку цвітіння проти горохового зерноїда , горохової попелиці, горохової трипси, горохової плодожерки, акацієвої вогнівки, аскохітозу, пероноспорозу, іржі, гнилі (за перших ознак захворювання) обробити посіви дозволеними інсектицидами та фунгіцидами
✔️Для підвищення стійкості рослин проти хвороб застосовують фосфорно – калійні добрива.
✔️За 14 днів до збору врожаю проводять десикація посівів, що має значний вплив на шкідників та хвороби.
✔️ Проти горохового зерноїду (при заселенні більше 10 екз на 1 кг зерна) в зерносховищах провести фумігацію гороху.

 

Пропонуємо такі препарати: Біммер, Фатрін

alt
Зворотній
зв'язок