alt

2020-09-09

Три лайфхака

3 лайфхаки підживлення озимого ріпаку мікродобривами НЕРТУС в осінній період
1)    1 л/га Нертус Мікс Кафос – у добриві міститься фосфор у формі фосфіту та калій. Фосфітний фосфор це перш за все стимулююча речовина. Застосування фосфіту буде сприяти розвитку і росту кореневої системи, збільшенню листкової поверхні, підвищенню стійкості до несприятливих умов. Фосфіти також володіють фунгіпротекторною дією, тобто вони стимулюють вироблення фітоалексинів, які пригнічують розвиток патогенів, під дією фосфітів підвищується імунітет, потовщуються клітинні стінки. Калій сприяє нагромадженню сухих речовин, зокрема, цукрів в клітинному соку, збільшує осмотичний тиск клітинного соку і тим самим підвищує холодо- і морозостійкість рослин.
2)    1 л/га Нертус Бор – у складі добрива бор-етаноламін. Критичним періодом у живленні ріпаку є фаза 4-6 листків, бо саме тоді відбувається закладка генеративних органів і саме в цю фазу споживається 25% бору за весь вегетаційний період. Тому в фазу 4-6 листків необхідно підживати ріпак бором. Бор сприяє росту кореневої системи, бере участь в побудові клітинних стінок, регулює синтез та накопичення вуглеводів. При нестачі бору порушується формування репродуктивних органів, зменшується еластичність клітинних стінок, утворюються пустоти (так звана дуплистість кореня), а це слугує ‶воротами‶ для різних хвороб. 
3)    1,5 л/га Нертус Фотосинтез – це комплексне мікродобриво, у складі якого N, P,K, S, Zn, Cu, Mn, Fe, Mo. Забезпечення цими елементами підвищить інтенсивність фотосинтезу, синтез білкових речовин, покращить формування репродуктивних органів. Рослинки ріпаку будуть стійкими до несприятливих кліматичних умов і хвороб. 

alt
Зворотній
зв'язок