alt

2021-04-07

«ШВИДКА ДОПОМОГА» рослинам

Навесні рослини, що виходять з перезимівлі, чекають від нас особливого догляду. Їм потрібно відновити вегетацію після стресу. Поновити розвиток і максимально використати свої переваги: засвоїти залишкову зимову вологу та перше весняне тепло для ефективного формування вегетативної маси та закладки генеративних органів. Спеціалісти компанії Нертус в цей час рекомендують застосувати для позакореневого підживлення добриво Амікс, яке містить 20 % амінокислот.

Амінокислоти - структурні елементи білків. Вони утворюються в рослині шляхом складних біохімічних перетворень, що потребують часу та енергії. Тож, коли ми вносимо їх в готовому вигляді, це дозволяє рослинам зекономити енергію та спрямувати її на інші процеси життєдіяльності.  Фактично ми даємо рослинам для будівництва та ремонту не окремо пісок та цемент, а готові будівельні блоки. Крім того, амінокислоти як органічні речовини, діють точно і спрямовано, швидко розкладаються або засвоюються в ґрунті, не забруднюючи його.

Досліди багатьох вчених в різних країнах світу доводять, що застосування добрив з амінокислотами для позакореневого живлення допомагає рослинам швидко відновитись після стресових умов, стимулює розвиток біомаси та відновлює вегетацію, підвищує стійкість до посухи, засолення, заморозків. Як результат збільшується розмір листкової пластинки, якість насіння, схожість його наступного року та інші морфологічні та фізіологічні показники.

 

Слід пам’ятати однак, що застосування амінокислот з гербіцидами недоцільно, бо стимулюватиме відновлення бур’янів і знизить ефективність дії гербіцидів.

alt
Зворотній
зв'язок