alt

2020-05-27

Мікродобрива компанії Нертус

У розвитку рослин льону виділяють два критичних періоди - від появи сходів до фази ялинки і від фази ялинки до фази бутонізації.

Фаза сходів. Поява над поверхнею ґрунту сім'ядольних листочків.

Фаза ялинки. У цю фазу рослина досягає висоти 3-10 см і має 5-6 пар справжніх листочків. На перших етапах життя рослини льону мають велику потребу у фосфорі та калії. Фосфор сприяє формуванню кореневої системи, більш швидкому дозріванню, підвищенню врожайності насіння і поліпшенню якості продукції. Калій посилює стійкість рослин до вилягання. У тканинах рослин льону містяться дуже мало бору, заліза, міді, цинку, марганцю, молібдену. Однак для нормальної життєдіяльності рослин ці мікроелементи необхідні. Це обумовлено їх значенням в фотосинтезі, диханні, біосинтезі структурних і запасних речовин.

Оскільки на початку вегетації коренева система рослин ще слаборозвинена і має низьку здатність засвоювати елементи живлення з ґрунту, необхідно зробити перше листкове підживлення.

Позакореневе підживлення в період від появи сходів до фази ялинки добривами Нертус Фотосинтез (1,5 л/га),+ Нертус Мікс Кафос (1  л/га) забезпечить рослини всіма необхідними мікроелементами, буде сприяти розвитку і росту кореневої системи та вегетативної маси, підвищувати стійкість до хвороб та несприятливих погодних умов.

Фаза інтенсивного росту – бутонізація. У цей період формуються в стеблах волокно і репродуктивні органи, що забезпечують отримання насіння. Більша частина азоту поглинається саме в цей період (до 84%). Льон дуже чутливий до нестачі цинку і бору. Бор необхідний для синтезу і пересування вуглеводів, формування репродуктивних органів. Забезпечення рослин необхідними поживними речовинами, особливо бором, в цей час сприяє отриманню високого врожаю.

Позакореневе підживлення у фазу бутонізації добривом Нертус Бор (1 л/га) + Нертус Мікс 400 (2,0 л/га), + Нертус Цинк (0,8 л / га)

 

alt
Зворотній
зв'язок