alt

2022-05-18

ФІДЕЛІС - новий універсальний фунгіцид

З 2022 року у портфоліо компанії  з’явився новий універсальний фунгіцид для захисту зернових колосових, соняшнику, ріпаку та сої ‒ Фіделіс (дифеноконазол, 104 г/л, тіофанат-метил, 333 г/л).

Поєднання у препараті двох діючих речовин з різних хімічних класів у кількості, оптимальній для ефективного захисту від збудників хвороб, робить Фіделіс незамінним і необхідним у господарстві, оскільки вирішує широке коло питань на багатьох культурах.

На зернових колосових Фіделіс у нормі 0,8-1,2 л/га може використовуватися як проти ранньовесняних хвороб, таких як септоріоз, борошниста роса, так і у другій половині вегетації для захисту верхніх листків від плямистостей або колосу від небезпечних хвороб (фузаріоз, альтернаріоз, септоріоз), фото 1, 2, 3.

На ріпаку, сої та соняшнику Фіделіс стримує розвиток різних видів гнилей (білої, сірої), фузаріозу, фомозу, фомопсису, септоріозу, борошнистої роси, фото 4, 5, 6, 7, 8. Тому може бути використаний як у першу обробку (на соняшнику – 6-8 листків, сої – поява першого трійчастого листка, ріпаку – після відновлення вегетації), так і впродовж вегетації цих культур за необхідності у нормі 1,0-1,2 л/га.

На сої зареєстрована норма 0,6-0,8 л/га, але вона доцільна лише за невисокого інфекційного навантаження та погодних умов, які не сприяють розповсюдженню збудників хвороб.

Тому, стежте за станом своїх посівів і вчасно, що є дуже важливим, застосовуйте фунгіциди!

alt
Зворотній
зв'язок