Мідь (Cu)

alt

Входить до складу білків зелених клітин і відповідає за зв’язування сонячної енергії. Так само, як цинк, активує фермент, що запобігає передчасному старінню клітин рослини. Приймає участь у метаболізмі білків та вуглеводів в рослині. Суттєво підвищує імунітет рослини до грибкових та бактеріальних захворювань. Активізує утворення білку в зернових, цукру в коренеплодів та вітаміну С у плодових та овочевих культурах.

Візуальні ознаки дефіциту:

  • відмирання кінцівок молодих листків із наступним їхнім хлорозом та скручуванням;
  • уповільнюється вивільнення пилкових зерен, унаслідок чого знижується запилення рослин. Спостерігається істотне зниження врожайності культури за відсутності візуальних ознак дефіциту мікроелементу;
  • у злакових культур може спостерігатись полягання;
  • у плодових культур може спостерігатись поникання гілок та крони.

Культури, особливо чутливі до нестачі міді:

  • зернові колосові
  • рис
  • картопля
  • яблуня, груша
  • цитрусові
  • люцерна
  • зелені овочеві
alt
Зворотній
зв'язок