alt

2021-03-31

Озимим необхідна підтримка

Навесні у аграріїв багато клопоту, тож час – дуже важливий ресурс. Застосування багатофункціональних препаратів таких як Нертус Мікс Кафос, дозволяє одночасно підживити озимину та підвищити стійкість до хвороб.

В перехідний період, коли температура  повітря, прогрітого весняним сонечком, стимулює розвиток листя, а температура ґрунту ще не досягла комфортних для коренів +8°С, рослинки намагаються відновити вегетацію, а поживні речовини ще не досяжні кореням, важливо вчасно почати підживлення. Це дасть змогу паросткам ефективно використати кожен день та не виснажити запаси до початку роботи коренів.

Нертус Мікс Кафос – це рідке фосфорно-калійне добриво з додаванням карбонових та амінокислот. Саме в цей час, коли рослини ослаблені після зими, коренева система не працює, а грибні хвороби готові атакувати неокріплі паростки, важливо застосувати комплекс речовин, що дозволять озимині взяти швидкий старт для росту та формування урожаю. Під дією добрива рослини формують потужну кореневу систему та починають активно вегетувати.

Калій має великий вплив на стійкість культур до несприятливих умов навколишнього середовища, сприяє зміцненню механічної тканин, підвищує стійкість рослин до зворотних приморозків, підвищує посухостійкість рослин,  та їх стійкість до виникнення різних захворювань. Фосфор у формі фосфітів має унікальну здатність рухатись по рослині як вгору (ксилемою), так і вниз (флоемою). Його фунгіцидні властивості захищають рослини від розвитку грибних захворювань. Застосування фосфітів калію для захисту насаджень різних культур від грибних хвороб широко поширене в світовій практиці, неодноразово досліджене вченими різних країн в польових та лабораторних умовах.

Залишки невикористаних фосфітів шляхом подальших перетворень стануть в подальшому фосфорним добривом і будуть використані рослинами для подальшого розвитку.

alt
Зворотній
зв'язок